Trefestivalen i Sollia 22.-30. juni

Trefestivalen i Sollia 22.-30. juni

Stor-Elvdal fellesverksted arrangerer "Festival for treskulptur og innovativ
trearkitektur" for fjerde gang i Sollia. Det vil være i tidsrommet 22. juni til den 30. juni. Lørdag 22. juni 2024 startet Stor-Elvdal fellesverksted en tidagers workshop for kunstnere. Workshopen vil munne ut i en utendørs utstilling. Kunstnere vil arbeide i og utenfor Sollia Bygg Mesterbedrift sine lokaler på Mogrenda, Solliaveien 155.

Det er lov å svinge innom for å hilse på, slå av en prat eller hjelpe til 😊!

I år bidrar kunstnere fra Bulgaria, Polen og Norge. Noen av dem er gjengangere som har deltatt flere ganger tidligere.

Stor-Elvdal fellesverksted ser gjerne at kunstnernes arbeider stilles ut på lett tilgjengelige steder langs Nasjonal turistveg Rondane i år som før. Vi håper derfor på godt samarbeid med grunneiere også i år.

Mandag 24. juni demonstrerte Jana Winderen hvordan man kan lytte til
livet under vann ved hjelp av treårer. Wideren tilbød publikum et innblikk i et underlig undervannsunivers. Publikum ble i små grupper tatt med på Setningssjøen for å høre hvilke lyder som finnes under overflaten. Winderen har lært teknikken fra fiskere i Thailand og hadde med årer fra Thailand og Venezia, samt en spesiallaget 5 meter lang åre av beste kvalitetsfuru fra Sollia (denne åren har god basslyd, mens de to andre årene heller mer mot diskant).

Mandag 24. juni til 26. juni møtes en gruppe arkitekter og håndverkere for å spisse kompetansen på hvordan man med modere verktøy effektivt kan fremstille metallfrie trekonstruksjoner.  Planen er å fremstille et miniatyrhus i løpet av kurset. Det er ennå noen plasser igjen på kurset. Ta kontakt med Tor Einar Skogesal for påmelding.

Utstillingsåpning lørdag 29. juni

Publikum kan bli med kunstnerene på en guidet rundtur som starter på Joker Atnbrua klokka 17. 00.

Kontaktpersoner for festivalen er: Tor Einar Skogesal, tlf. 90859574  og Trond Solberg  tlf.  93218248.