Stort oppmøte da Tor Karseth kom til Sollia

Stort oppmøte da Tor Karseth kom til Sollia

På lørdag var det fullt hus på Solvang da Tor Karseth presenterte musikkteateret "Da telefonen kom til Sollia". Karseth er en populær kar og har en lang merittliste i musikk- og teaterbransjen. Nå har han skrevet et stykke til Corvus Corax basert på bøkene til Helene Lassen som var prestefrue i Sollia fra 1880 til 1920. Dette blir det største og mest ambisiøse prosjektet koret har vært med på, og planen er at det skal framføres ved korets 25-årsjubileum i 2025. De frammøte fikk høre noen av de nyskrevne sangene som skal med i forestillingen og Karseth fortalte entusiastisk om bakgrunnen og handlingen i stykket. Her blir det både humor, romantikk og drama! 

Litt merkelig er det jo at en kjent kulturpersonlighet engasjerer seg i et lite kor fra Sollia,  men det er slett ikke tilfeldig. Tor Karseth kjenner bygda godt etter mange hytteturer ved Langtjønn og bøkene til Helene Lassen ble han tidlig oppmerksom på. De lånte han på Hamar bibliotek der de ble anbefalt av en bibliotekar med røtter fra Hamna. Men det var i et tilfeldig møte med Ellen Marie Tangen for noen år sida, at ideen om en forestilling ble brakt på banen. - Og nå er prosjektet i gang! 

Øvingene til "Da telefonen kom til Sollia" vil starte neste år og Corvus Corax trenger flere sangere, solister og skuespillere. Har du lyst til å være med så ta kontakt med leder i koret, Miro Van Vreckem tlf. 98694587, eller dirigent Wenche Myrvang Tangen tlf. 93913578.